تولد کابینت

    اولین کابینت های آشپزخانه  به شکل امروزی، در اوایل قرن بیستم میلادی و ابتدا به صورت کمدهای تکی در آشپزخانه‌ها به کار گرفته شد.

    کمدهایی ابتدایی اما بسیار زیبا و بیشتر به رنگ های روشن و شاد. تا پیش از آن، آشپزخانه‌ها دارای کابینت های ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند و اغلب فعالیت‌های صورت گرفته شده در آشپزخانه (مانند آماده‌سازی مواد غذایی، شستن ظروف و…) بر روی میز وسط آشپزخانه انجام میشد.

    این امر جرقه ای در ذهن تولید کنندگان ایجاد کرد تا با ساخت وسیله ای کمد مانند و نصب آن در آشپزخانه، هم تمامی خرده ریزهای موجود در آشپزخانه را جمع و جور کرده و در دل آن جای دهند و هم با این کارمیز کار متفاوتی برای انجام امور مختلف ایجاد کرده باشند و اینگونه بود که کابینت متولد شد.

    تصاویری از نخستین کابینت ها:

    تولد کابینت در ایران

    در حقیقت نمی توان تاریخ و زمان دقیقی از حضور کابینت، در خانه ها و آشپزخانه های ایرانی مشخص کرد اما چیزی که می توان در مورد آن اطمینان داشت این است که، اولین طرح ها قطعاً توسط افراد متمول و پولدار جامعه وارد شده و در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار گرفته اند. اما بعد از این قشر، چه کسانی دست به تولید زده و کابینت را تولید کرده اند هنوز مشخص نیست و نیاز به تحقیق جامع تری دارد.

    قبل از حضور کابینت به شکل امروزی، خانه ها و آشپزخانه های ایرانی همواره  مجهز به  طاقچه ها  و فرو رفتگی های متعددی بودند که یکی از کاربردهایش برابر بود با کاربرد کابینتهای امروزی یعنی محل نگهداری ظروف.

    شاید به دلیل همین وجود بافت سنتی و روح نواز خانه های ایرانی بود که جای خالی کالایی مانند کابینت خیلی احساس نمی شد و مردم به همان شیوۀ سنتی به امور روزمرۀ پخت و پز و شست و شو می رسیدند.

    در مورد اولین کابینت ها در ایران، چیزی که به طور قطع می توان گفت این است که در ایران بر خلاف اروپا و آمریکا  کابینت های اولیه از چوب نبوده است، بلکه  اولین کابینت های آشپزخانه های ایرانی اکثراً فلزی بوده اند.

    انواع کابینت:

    کابینت های آشپزخانه با توجه به مواد استفاده شده در آن و همچنین مقاومت آن، به انواع گوناگونی تقسیم می شود که از این قرارند:

    • کابینت فلزی
    • کابینت تمام چوبی
    • کابینت هایگلاس
    • کابینت ام دی اف
    • کابینت پی وی سی

    کاربردی ترین نوع کابینت :

    یکی از قدیمی ترین کابینت های آشپزخانه، کابینت آشپزخانه فلزی می باشد. این کابینت در دهه های گذشته بسیار مورد استقبال بوده ولی با ظهور کابینت های ام دی اف رفته رفته به ورطه فراموشی سپرده شد. امروزه وجود طرح های جدید و زیبا از کابینت فلزی موجب گشته تا بسیاری از افراد نسبت به خرید و نصب آن علاقه نشان بدهند.

    کابینت آشپزخانه فلزی یکی از به صرفه ترین نوع کابینت ها می باشد. با خرید کابینت آشپزخانه فلزی می توان سطح وسیعی از آشپزخانه را با کابینت پوشش داد و اگر طرح های چوبی و ام دی اف مورد نظرتان باشد می توانید جهت کم کردن هزینه از فلز به عنوان بدنه داخلی کابینت استفاده کرد. کابینت فلزی انواع مختلفی دارد که هریک دارای مزایا و معایبی می باشد، با یک انتخاب درست و ویژه می توان صاحب یک آشپزخانه زیبا و همینطور یک دکور منحصر به فرد در خانه شد.

    انواع کابینت فلزی را با توجه به مواد مصرفی برای تولید آن می توان به سه دسته تقسیم کرد:

    • ·          کابینت فلزی با ورق سیاه (فولاد خام)
    • ·          کابینت فلزی گالوانیزه
    • ·          کابینت فلزی استیل

    کابینت فلزی استیل( از سری تولیدات شرکت تیان گاز استیل)

    از دیگر نمونه های جدید کابینت فلزی می توان نوع استیل آن را عنوان نمود. ظاهر جذاب و شیک آن بسیار مورد پسند هر سلیقه ای است. این نوع از کابینت ها دوام و مقاومت بالایی داشته و همینطور بهداشت محیط را حفظ می نمایند. عموما از آنها در مراکز بزرگ آشپزی همچون رستوران ها و کیترینگ ها نیز استفاده می شود. از جمله مزایای آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

    – نیاز به رنگ آمیزی ندارد

    – دوام و استحکام بالایی در برابر تنش های محیطی و عوامل شیمیایی دارد

    – نسبت به حرارت و رطوبت مقاوم بوده و عمر بالایی دارد

    – به زیبایی و جذابیت اشپزخانه ها می افزاید

    نکات مهم در نصب و نگهداری کابینت آشپزخانه فلزی

    با خرید و نصب کابینت آشپزخانه فلزی می توان تا مدت ها از مزایای فراوان ان بهره مند شده و لوازم آشپزخانه را پوشش دهی کرد. رعایت نکات ضروری در حفظ و نگه داری کابینت آشپزخانه فلزی می تواند به دوام و عمر کاربردی آن بیافزاید. مهم ترین نکات در نگهداری کابینت آشپزخانه فلزی را می توان موارد زیر عنوان نمود:

    – از سیم ظرفشویی و اشیای زبر برای تمیز کردن کابینت فلزی استفاده نکنید

    – دستمال های نم دار، اسفنج های نرم و پارچه های لطیف بهترین راه برای پاک کردن رویه کابینت فلزی می باشند.

    – برای پاک کردن لکه های چربی از اسید و مواد شوینده قوی استفاده نکنید، بهترین راه استفاده از اسپری پاک کننده و پودر ماشین لباسشویی می باشد

    – رنگ محافظت کننده می تواند دوام و کارایی این کابینت را افزایش دهد

    – هرچند وقت یکبار از روغن صنعتی برای حفاظت از لولا ها استفاده کنید تا زنگ نزند

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@tiyan-ind.com

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟